perjantai 10. huhtikuuta 2015

Virkattu villamekko VMS:n jäljillä


Kässäintoani on pitänyt yllä vuosikausia VMSomA KOPPA. Blogin epäohjeiden avulla uskalsin tarttua koukkuun ilman tietoa silmukkamääristä, kavennuksista ja muista tylsyyksistä. Ostin Novitan 7 Veljestä -lankaa läjän ja loin aloitussilmukan. Koukkukoko oli 5,5 eli reilusti suositusta isompi. Virkkasin kukkaympyrästä neliön. Mittailin koon vanhan paidan selän leveydestä.


Jaoin mitat puolikkaiksi ja tein neljä pienempää neliötä etukappaleelle. Lumouduin ja sain apua täällä.


Etukappaleen olalle tein kai kolme pylväskerrosta muotoa antamaan. Kainaloon lisäsin sivusauman kohtaan parit pylväät myös ja kiinnitin etu- ja takakappaleet toisiinsa.


Jo olikin aika aloittaa aivoton meditaatiovirkkaus. Spiraalina ympäri ämpäri ympäri ämpäri. Pitkiä pylväitä raidoiksi, etten ihan vaipunut koomaan. Nopeaa, helppoa, aivotonta, rentouttavaa. Sovitin välillä ja lisäilin lantiolla silmukoita sinne tänne.

Helma tuli vastaan ihan liian äkkiä. Tätä olisin voinut tehdä vielä piiiiitkään. 


Oli hihojen vuoro. Pyöriön muoto syntyi lisäyksillä. Mainioita ohjeita on jälleen idoliblogissa. Hihoista etenkin huomaa, että pitäisi kostuttaa ja siloitella työ. Kuka sellaista malttaa tehdä??


Vähän erilainen kukka toisessa hihassa.


Jee, valmista tuli!

 


 
(Kuvat: Katja Räsänen. Kiitos! Supertaidokkaasta kuvankäsittelystä vastaa allekirjoittanut.)

7 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä niin huippu blogi! Ja hienon paidan olet saanut aikaiseksi! Mulla on työn alla tilattu Neliö kirjasta kukkavillatakki. Ihana tulee siitäkin. Tiina L.

  VastaaPoista
 2. Onpas hieno!! Varsinkin selkäosa 😊 Mahtoi mennä aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virkkaaminen on yllättävän nopeaa. Neulomalla olisi mennyt kymmenkertaisesti aikaa. Pylväillä ja isohkolla koukulla tulee kevyttä ja ilmavaa jälkeä.

   Poista
 3. Aivan ihana mekko! Väri tekee siitä pirteän. Täytyy pistää idea muistiin, ja kaivaa virkkuukoukku esille ensi syksynä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään tehdä vääränä vuodenaikana vaatteita, jotta on mukava syy odottaa esim. juuri syksyn ja talven tuloa.

   Poista
 4. Tosi hieno! Etin pitsikäsineiden ohjetta googlen kuva-arkiston kautta ja näin tän. piti tulla kattomaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen polku ;) Tervetuloa toistekin!

   Poista