maanantai 25. helmikuuta 2013

Baby Bornin uudet vaatteet

Siinä on jotain kovin suloista, kun pian 6-vuotias poika tekee pikkusiskolleen lahjaksi nuken vaatteita. Piirtää ja leikkaa itse kaavat, ompeleekin avustettuna. Minulle jää vain kankaiden leikkaaminen ja ompelupäsmäröinti. Nepitkin valitsi lapsonen itse vaippaan. Miettimään jäin vain sitä, että pissiiköhän nukke oikeasti? Jos kyllä, niin imukykyä ei ole riittävästi. Pitää tehdä lisälärpäke. (Nukkea siis ei ole vielä, vaan sitä toivotaan 2-vuotislahjaksi.)


Sittenpä tehtiin kaavat tähän huppariin. Kankaat on mitälie kierrätysjuttuja ja tilkkuja ties mistä. Vetoketjun väri ei nyt mätsää yhtään, mutta tuo oli ainoa vähänkään hennompi avoketju. Ehkä nukke ei ole kovin ronkeli.


Ohjeet ja kaavat nappasin tästä kirjasta. Yllättävän monipuolisia vaatteita saa tehtyä tosi helpoilla kaavoilla. Hyvä on näiden avulla opettaa lapsellekin ompelutaikoja. Jatkoa seuraa. 


Lisäys: toisen vaipan surautin samalla kaavalla, mutta laitoin tarrat (myös pesu-). Helppoa kuin heinänteko.


Tein myös lapaset. Olipa hankala kuvata kattohalogeenien valossa. Korosta sitä, mitä et pysty häivyttämään... Oliko se niin?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti