tiistai 10. syyskuuta 2013

Lintukuningattaren takki

Kaavoihin kangistunut ompelijatar käytti jälleen OB 1/2013 Against the wind -kaavaa. Koko on 116 cm. Kuninkaallisen petroolia, vähän joustavaa puuvillasamettia ostin 8 metriä joskus talvella kirpparilta ja nyt raaskin leikata ekan pätkän. Minkähän takia lahjoihin tulee käytettyä hienompia kankaita kuin omille lapsille?


Vuorikangas on Jyskin lintupuuvillaa, jota sitäkin oli 5 metriä. Hurjia määriä tällaiselle kangasnuukailijalle. No, jos näiden 13 metrin hinta oli yhteensä 20 euroa, niin tuhlailu suotakoon.


Hiippahupun tein ja vähän taskuja pyöristelin. Vetoketju on vanhaa vuosikertaa. Hitusen kupruilee, vaikka luulin olevani jo aika hyvä tässä. Sametti jousti enemmän kuin arvelin, höh. Niskalenkki on entisestä avainkaulanauhasta.


Sitä mietin, että saisi tuo lintukangas näkyä enemmänkin oikealle puolelle. Josko vaikka tekisi käännettävät hihansuut seuraavaan takkiin??

10 kommenttia:

 1. on kyllä upea takki! ihana sävy tuossa petroolissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja niin on upea. Ihan täydellinen väri. Haaveilen käyttäväni loppukangasta omaan takkiin, mutta koska täydellinen kaava on täysin hukassa, jääköön odottamaan.

   Poista
 2. Oi tää on kyllä tosi ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti käyttäjäkin tykkää...

   Poista
 3. On se kummaa, kun lasten kaavoissa mitoitus loppuu jo 1,5 metriin ja allekin. En ymmärrä.

  VastaaPoista
 4. Ihana ja tämä petrooli on kyllä huikea väri.

  VastaaPoista
 5. Tulevan käyttäjän äiti ainakin tykkää kovasti! Livenä - luonnollisesti - vielä paljon kauniimpi kuin kuvassa. Kiitos Piia vielä kerran! <3 /Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkaa hyvät vaan! Toivottavasti on vielä joskus sopiva sekä koon että värin puolesta ;)

   Poista
 6. Ihana takki!!! Voi kun jaksais joskus ommella vaatteita lapsille! Tekis mieli just tollanen kokoa 116 cm. Voiks tässä tilata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai että vielä tilata... Kiitos kehuista! Vielä kun olisi aikaa ommella. Työ ja perhe haittaa kummasti harrastusta ;)

   Poista