sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Nimettömät

Muut niitä tehtailee ja on niin sujuvaa ja nopeaa ja strömssöötä että. Täällä ei.

Muut tekee pikkareita tilkuista. Ei tälle perälle. Tai ehkä minun tilkkuni ovat Muiden mielestä roskakokoa. Vain skootterikangasta oli riittävästi omaan testiversioon. Piirsin kaavan lempimummoalkkareista.


Ihan hirveä homma oli saada kapea kuminauha pysymään paikoillaan trikoon reunassa. Meni ikä ja terveys. Rentouttava harrastus? My ass.

Vähän kireätkin ovat reidestä. Jätski ampuu näköjään suoraan kinkkuun. Tai sitten kuminauhaa ei totisesti saa venyttää juuri yhtään ommellessa. En uskonut.

No entä jos yritän uudelleen. Ilmaisnettikaava Tanttarallalta, 110/116 cm. KVK:n punaraitatrikoo palasiksi. Vyötärökuminauha kiinni nurjalta puolelta -> hermoja kului vähemmän kuin oikealta ommellessa, mutta paljon silti. Reisikuminauhat ompelin ensin saumurilla kiinni ja tikkasin oikealta. Helpommin sujui, mutta tuli aika paksut pökkelöt.


Miten ihmeessä sain leikattua toisesta reisikuminauhasta monta senttiä lyhyemmän kuin toisesta?? Ihan vinot pökät.


En tee enää ikinä. Mitään.

7 kommenttia:

 1. heh, allekirjoitan ja sitten käänsin takkini... nyt alkaa jo sujumaan - mutta koekappaleita tullu tehtyä kuiteski jo puolisen tusina... että suosittelen yrittämän uudestaan - nääkin on nimittäin komeita!

  VastaaPoista
 2. Vau, mä en ole saanut aikaiseksi vielä itselleni. Lapselle tehdessä viisastuin seuraavasti: hipsteimallisiin ei tartte lahkeensuihin kuin päärmeet, hipstereihinkin voi tehdä niin korkean vyötärön, ettei vako vilku ja että vyötärlkumpparin voi ommella kujaan. Mulla on tuota samaista skootterikangasta enkä ole keksinyt sillle käyttöä. No nyt voin sitten apinoida tässäkin asiassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apinoi vaan, niin mäkin sua! Päärmeitä mäkin mietin, koska ne olisi sata kertaa helpompaa tehdä. Ehkä mä vielä joskus yritän.

   Poista
 3. "Rentouttava harrastus? My ass." Vähänkö repesin tuolle - osu aika kohilleen!!! :D

  Mutta joo, mäkin oon joskus sata vuotta sitten kokeillut tehdä pikkareita ja totesin, että kaupasta muuten saa aika hyviä. Ja pienellekin on ne prinsessat jo niissä valmiina - tulevat paljon varmemmin käyttöön. :) /Katja

  VastaaPoista
 4. Kymppi yrityksestä! Hauska postaus. Näinhän se just menee, että käsityö nostaa tunteet pintaan. Välillä joutuu ompeluraivon valtaan ja heti seuraavana päivänä tekee mieli lahjoittaa koneet ja kankaat "sukulaiskansojen apu" -keräykseen...

  VastaaPoista
 5. My ass, hih :D mä oon kans tehnyt muutamat itelle, kaksoisneulalla kun kääntää lahkeet, niin iisimmällä pääsee. Vyötärökumpparin optimaalisinta ompelutapaa vielä etsin, ehkä joskus löydänkin. Älä luovuta, koita uudestaan!

  VastaaPoista
 6. Kerrot vaan Personal Trainerille, että nyt pitää treenata vain oikeaa pakaraa jotta vinot alkkarit menee päälle paremmin. -Mirka

  VastaaPoista