perjantai 5. joulukuuta 2014

Pakettiin pikkupirpanalle

Lapsemme ei nukahda. Siitä syystä edellisestä postauksesta on kulunut ennennäkemätön yli kuukauden tauko. Tuntuu hermopäätteissä.

Silti juuri hän saa joululahjaksi norsuparin. Kaavan kopioin Karkeloilta ja tässä kiitän siitä. On kuulkaas ihastuttava blogi, aijai. Värejä, iloa, retroa, lämpöä. Ajaudun sinne usein näinä harmaina syyspäivinä bussimatkoilla.


Ja sama toisinpäin.


Äh, yhä tyyppi heilui hereillä ja näki norsukuvat. Joulupukilla saa luvan olla hyvät selitykset.

Joulukalenterin taskuilla paikkaan huonoa äitiyttä ja riittämättömyyden tunnetta. Tällä kerralla laastarina toimivat nukenvaatteet.

Oho, tuli kalsarit.


Seis, olette pidätetty! Kädet seinää vasten!


Moi? Je ne parle pas finlandais.


Ai et usko. No, käännän takkini joka tapauksessa.


Sitten vielä toiveompelus. Työkaveri toi kasan kankaitaan ja tyttäreni bongasi niistä tämän. "Haluuuuun yöpuvun, sellaisen vauvojen!" Tein jumpsuitin, koska en ole koskaan sellaista tehnyt ja olipa hyvä sauma testata ilmaiskankaalla. Kaava on Suuri Käsityö -lehdestä 4/2013, koko 110 cm. Aika reilu on, muttei yletön.


Hupun ja taskun vuori on kierrätyspaidasta.Vetskarin ratkoin risasta yöpuvusta. Lukko hajosi heti ekalla käytöllä, perskules. Kannattiko olla ekologinen, häh? Purin ja laitoin uuden, grr. Tulipa nätti, jes!

4 kommenttia:

 1. Ihanan värikkäitä norsuja! Retroilu käy norsuihin tosi hyvin. Minäkin olen luvannut ommella nukenvaatteita, mutta inspiraatio ei ole vielä puraissut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä se puraisi kunnolla! Eilen valmistui nukellekin jumpsuit, josta tulee kuvaa tuonnempana.

   Poista
 2. Aivan kertakaikkisen ihanat nuo norsut, huiput kangasyhdistelmät <3 <3 ja hassua, että olit juuri tuota jumpsuitin kaavaa kokeillut, itsekin nimittäin tässä yksipäivä sillä silmällä sitä katsastelin. Hyvänmalliselta näyttää, kokeiluun menee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan! Ohjeessa taisi olla vähemmän resoreita, mutta ainakin näillä kurtistuksilla on sopivasti reiluutta ja kasvunvaraa metriselle typylle.

   Poista