lauantai 21. tammikuuta 2017

Villasukkia ainiaan

Kerrankin oli ihan ohje. Meni yhtä mönkään kuin aina ohjeen mukaan tekemäni keittiökokeilut. Yläreunaan mahtuisi pohkeen lisäksi paketillinen suklaakonvehteja. Mutta väritys on tosi kiva. Taidan tehdä toiset itselle ja antaa nämä jollekin pahaa-aavistamattomalle kaverille, kjäh kjäh. Tai pidän itse, jos kuminauha parantaa tilanteen.  


Polvisukkien ohjeessa luki näin: 

- 7 veljestä ja 3,5 mm puikot
- 64 silmukkaa *)
- 10 krs joustinta
- 30 krs sileää
- kavenna takana kerroksen alussa ja lopussa 1 s eli yhteensä 2 s/krs
- 5 välikerrosta
- kavenna 2 s
- 4 välikerrosta
- kavenna 2 s
- 3 välikerrosta
- kavenna 2 s
- toista kolmea välikerrosta ja kavennuksia, kunnes on jäljellä 44 s (tämä on se oma sopivaksi todettu silmukkamäärä naisen sukkiin. Ohjeessa oli joku isompi lukema.)

Sitten vain kantapään ja terän tekoon normaalisti. 

*) Ihan liikaa oli tälle käsialalle 64 s. Ensi kerralla riittänee 56 s. Voisi myös tehdä kaksinkertaisen yläreunan ja pujottaa kuminauhan kujaan. Lisään ohjekuvan, kunhan löydän. 


Monta vuotta jemmasin lempilankaa (7 veljestä, 44 s, 3,5 mm puikot). Oli niin ihanat värit, etten raaskinut käyttää. Nyt lähti sitten lapasesta eiku sukasta, kun vallan toisetkin tein.Tummansinistä ehkä-seiskaveikkaa ystävän äidin ja kyläläisen jemmoista. On isot, joten toivottavasti sopivat lahjansaajalle. 48 s, mieskoko.
2 kommenttia:

  1. Noista ekoista tulee mieleen tämä: https://ommellinen.fi/kauppa/kankaat/digitrikoo-kosmos-monivari/

    Olisivat oiva pari! :) /Katja

    VastaaPoista