tiistai 20. elokuuta 2013

Pallotakki, pallohuppari, pallo.

Surautin parille mukelolle uudet syksyvermeet. Ekana esittelyssä vanhasta päiväpeitosta tehty 98 cm Against the wind -takki (OB 1/2013). On tuo kyllä mainio kaava. Simppelistä mallista saa muokattua mitä tahansa. Nyt lykkäsin eteen pyörylätaskut kankaan kääntöpuoli ulospäin. Vuori on Jyskin superhalpaa puuvillaa. Toivottavasti kestää käytössä, vaikka metrihinta oli vain 2 euroa.


Ehdin jo leikata tuon päiväpeiton omaksi takikseni, kunnes totesin sen näyttävän kylpytakilta. Parempi näin. Less is moorr ja pieni on kaunista.

Vetskari on joku ikivanha Rukan tehtaan jäänne. Naksin vetimen irti ja ompelin tähtinauhasta uuden tilalle.


Tervetuloa syksy, sillä vetskari nousee leukaan asti. Lentäköön räkää ja rakeita!


Toiselle tyypille lähtee Panda-huppari (OB 3/2012), koko 92 cm. Kangas samaa kuin Hermannissa (sikakallista siis tämäkin...) ja hupun vuori Kestovaippakaupasta. En olisi ikinä aiemmin yhdistänyt niitä samaan vaatteeseen, mutta osuivat kaapissa päällekkäin ja keltaiset osiot alkoivat pariutua. Vähän särkee silmiä, mutta laitetaan ne kiinni ja mennään nukkumaan, niin ei kuosien riitelykään häiritse.


Kerrankin noudatin Lillaphantin hupparin ompeluohjetta kiltisti. On kuulkaa alavarat ja kaikki. Hämmentävää olla purkamatta ja kiroilematta kertaakaan hupparia ommellessa. Saatan kokeilla toistekin.


PS. Yllättävän paljon huonompia kuvia saa loisteputken kuin auringon valossa. Ihme homma.

4 kommenttia:

 1. ei kyllä riitele yhtään! hyvin sopii tulppaanit jäa pallot kavereiksi keskenään :)

  VastaaPoista
 2. No kyllä nyt täytyy viimeistään testata tuota kaavaa Against the wind. On se sen verran poltellut jo lehtihyllyllä :) Hienot!

  VastaaPoista
 3. Käyttäjätkin ovat takkeihinsa tyytyväisiä, kiitos! Ja aiemmista tiedoista poiketen, ei niissä suuresti kasvunvaraa ollutkaan, J:n takki ainakin on justiinsa eikä melkein käypäinen. Toivottavasti mahtuu vielä päälle keväälläkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä jos ovat hyviä. Tehdään sitten uusia, jos jää pian pieneksi :)

   Poista