lauantai 19. lokakuuta 2013

Joustofroteehupparit ja parit pussukat

Syyslomalla nautin muksujen kanssa anopin harvinaislaatuisesta seurasta. Kaasun painoin pohjaan ja valmistakin tuli.

Ensin huppari omalle pojalle. Hyvä, paksu joustofrotee ja kirahvitrikoo Kestovaippakaupasta. Kaava jostain vanhasta Suuri Käsityöstä fleecehupparina ja koko n. 140 cm.


Muuten hyvä, mutta pää ei mahtunut. Lisäsin jatkopalan resorista, kun ei ollut froteeta mukana. Ruma tuli, mutta onpa valmis. Parempi sekin. Hupun reuna vähän lörpöttää tikkauksen jälkeen. Hyvin mä vedän. Ai niin, kengurutaskunkin leikkasin, mutta unohdin ommella helmaresorin yhteydessä. Susi jo syntyessään.


Käyttäjäkommentti: "Jaa. No on toi merkki ihan hieno." Miten se sanonta kiittämättömyydestä ja palkasta menikään...?


Sitten pienempi versio. Kaava Funny Fox 110 cm (OB 4/2012) ja apilajoustofrotee KVK:n omaa mallistoa. Violetti lurutrikoo on peräisin kierrätyspaidasta. Lisäsin resorin helmaan ja tuli älyttömän pitkä. Normaalisti ajatteleva ihminen olisi sen voinut päätellä jo etukäteenkin. Tässäkin hupun reuna lörpöttää, prkl. Pitänee laittaa aina resoria jatkossa.


Tasku onnistui likimain täydellisesti. Vetoketjukin on suorassa eikä kupruile yhtään!!! Tässä kohdassa mietin toista sanontaa, johon liittyy sokea kana ja jyvä. Vielä kun joku silittäisi taskupussikankaan, niin olisi nätimpi.


Yhden piponkin tein. Kaavaa ei ollut. Kunhan vaan leikkelin vähän korkean pussin ja kurttasin saumanvaraan kuminauhaa. Kiinnitin kurttua pitsillä ja napeilla. Toivottavasti mahtuu saajalleen päähän. Todennäköisesti ei, mikäli aiempien ompelusten linja säilyy.


Ai niin, tulihan raitajoustofroteesta kaulurikin. Tein vuorellisena, ettei ala reuna repsottaa.


Sitten vielä pikasurautuksena muutamat pussukat ja neuvolankorttikannet.
7 kommenttia:

 1. Hienoja. :) Jotkut ne tekee pikasurautuksena neuvolankorttikansia ja toiset on leikannut yhdet n puol vuotta sitten ja yhtään saumaa ei ole vielä omeltu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli sen puoli vuotta nämä kannet ja pussukat leikattuna ja tukikangoitettuna... Nyt vihdoin sain ommeltua kasaan. Joku muu kun tekisi kaiken sen välityön ideoinnin ja ompelemisen välillä, niin olispa hyvä.

   Poista
 2. Hieno huppari ;)
  Tuossa pitsipussukassa on kiva malli, näyttää söpöltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hipun vekkipussukasta olen aikanaan ottanut mallia, mutta nyt tuo alkaa olla jo aika lailla omasta päästä ilman kaavaa.

   Poista
  2. Niin ja joo, eikös näytäkin jossain määrin tutulta tuo apilahuppari :)

   Poista
 3. Aivan syötävän suloinen kyllä tuo pitsipussukka!

  VastaaPoista