sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Täydellisen takkikaavan metsästys: Marimekko-versio

Nytkö se on löytynyt? Se juuri minulle sopiva takkikaava? Lähellä ollaan.


Pilkoin haalistuneen henkkamaukkatakin palasiksi ja piirsin kaavat. Muistin jopa merkitä hakkeja, saumanvaroja sun muita merkityksettömiä detaljeja silpomisvaiheessa. Vanhakin koira oppii. Kokoamisohje on peräisin Tosimummolta. Tosin nykyään se löytyy jo omasta päästäkin. 


Sain ystävältäni tahraisen Marimekon valkoisen Bottna-pöytäliinan, jonka pesin Vanishilla ja kuivatin auringossa. Suurimmat läntit lähtivät, mutta osa jäi. Takiksi se huuteli haluavansa läikistä huolimatta. No, ostin Dylonin intensive violettia pesukoneväriä paketin ja tuommoinen siitä tuli. Osa tahroista tuli enemmän näkyviin, mutta sain väisteltyä pahimpia leikkuuvaiheessa.


Musta vuoritikki olisi ollut hienompi, mutta jos kaapissa on jo valmiiksi pari metriä paksua vastaavaa, ei luonto anna periksi ostaa uutta. Ikean pallopuuvilla sai vaalean vuorin ja mustavioletin päällikankaan yhdistymään edes jollain tavalla. Välttää minulle. 


Tasku lörpöttää. Tukikangas olisi varmaan ollut poikaa taustapuolelle. Laitetaan seuraavaan. Sisäpuolelle tein povitaskun puhelinta varten, koska eihän tuohon palluraan mahdu mitään. 


Jälleen kerran annan todisteen huimista photoshoppaustaidoistani. Taidan olla kuitenkin taitavampi kangasshoppauksissa. Vielä tosin täytyy kehittyä vetoketjuostajana, että olisi tarpeeksi pitkiä kaapissa... 

6 kommenttia:

 1. Oioioi! Kyllä nyt tuli hieno ja niin sun näköinen takki! Osaispa itekin ajatella värin ulkopuolelta, kun kerta noin upeita saa värjättyäkin. Viitseliäs ompelija kyllä oot, mä jaksan lähinnä noita saumurisurautuksia nykyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saumurinopeat on niitä parhaita, mutta näistä tulee paras mieli sekä tehdessä että käyttäessä.

   Poista
 2. Hieno on! Mä varmaan aloitan täydellisen takkikaavan metsästyksen siitä SK:n jossain numerossa X seikkailevasta sadetakista, jos nyt ikinä pääsen siihen saakka... Ja photoshopista viis, jos on mestari kangasshoppauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon sitäkin testannut ja oli ihan kohtuullinen raakile. Tein siitä tosin jotain ihan muuta... Metri liikaa sivuissa kangasta ja muotoa kaivataan, mutta on sillä moni tehnyt kivoja takkeja.

   Poista
 3. Huippua, että pöytäliinani sai uuden elämän noin mageena takkina :D Oot mun idoli!

  VastaaPoista
 4. Ihana takki! Voi pöytäliina sun kanssas :). Mulla on melkein valmis Hermanni-huppari, vetoketju vain vielä puuttuu...

  VastaaPoista