keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Autot taskussa ja taskut autossa

Vuoden ryppyisin vaate ja epätarkin kuva on nyt löydetty. Ei tarvinnut mennä omaa blogia kauemmas kalaan. Kuka hullu jaksaisi silittää näillä hellelukemilla? Ja kuten aiemminkin olen sanonut: omien arkivaatteita ei silitetä. Piste.

Mutta asiaan. Hellanteltuilla on tunnetusti likaa varpaissa ja saappaissa, joten tein anopin vanhasta kerniliinasta tuommoiset. Mitkä ne nyt on nimeltään. Taskuja on vesipullolle, muille eväille ja matkatekemisille. Taustakankaana on joku ihmeellinen beige nahkea kangas. Mistä lie sekin saatu.

Oli muuten kai eka kerta, kun tein kaksi samanlaista ompelusta samalla kertaa. Helppoa oli, kun ei tarvittu kuin yksi mietintä ja mittaus.

Tee et Koota kaivataan vielä, koska yläreuna lörpöttää. Joku ohut ja jämäkkä kepakko pitäisi lykätä tukitoimiin.


Nepparilla vetäisin kiinni vinonauhat toisesta päästään ja toisesta visusti ommellen. Sama homma penkin alareunan nauhassa.


Kone ei tykännyt tahmakankaasta, vaan yltyi pomppimaan.


Laskostaskuihin sain idean tästä kivasta vahakangaskirjasta, jonka lainasin kirjastosta. Ihan on kivoja perusmalleja muillekin kankaille ja sopii aloittelijoillekin.

Niin ja sitten ne toiset autotaskut. Ensin oli jääääättimäiset farkkuhaalarit tosi ohutta ja ihanan vilpoista kangasta. Yläosassa oli naruja, jotka ehdin jo saksia pois. Kiitos vain lahjoittajalle taas tästäkin materiaalista! Vielä riittää vaikka mihin muuhunkin.


Samaa shortsikaavaa (joku Suuri Käsityö) käytin kukkapöksyissäkin ja nyt taas. Poikanen itse valitsi sikaräikeän oranssin resorin ja siihen mätsäävät tilkut taskuihin. Yhdessä ommeltiin ja selkä on juntturassa nyt. Kannattiko kurotella kaksin ompelukoneen äärellä...

PS. Kuka huomaa virheen? ;) Se on tahallinen rumuusvirhe tilkun koon takia.6 kommenttia:

 1. Mulla on ollutkin penkinsuojushommelit tekeillä jo vuoden? Mittoja on otettu ja nekin on jo hukassa. Meillä nimittäin poika haluaa aina tehdä kuvioita kengillä selkänojiin...

  VastaaPoista
 2. Onpa huippuhyvä idea tuo penkinseluspussi! Meillä tosin pimu kattoo sujuvasti dvd:tä kaikki pitkät matkat, mutta mulla siinä vieressä on aina kaikki hukassa. Tuollainen siis ompelulistalle tännekin! :) /Katja

  VastaaPoista
 3. Tyylikkäät lokerikot! Ja huomenaamulla Sepänaukiolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiirettä pitää kirpparoidessa! Ensin omalla kylällä, sitten Viitaniemessä pihakirppisten rypäs ja sieltä vielä Sepänaukiolle. Liekö siellä enää mitään siinä vaiheessa... Nooh, sunnuntaina uusi reissu :)

   Poista
 4. Sinäpäs olet saanut aikaiseksi sen, mitä itse jo monta vuotta olen haaveillut. Meillä takapenkkiläiset ovat jo isoja, mutta mikä ihme siinä on, että aina tulee potkujälkiä autonpenkin taakse. Täytyisi itsekin tehdä tuollaiset. Hienot joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä siinä onkin niin vaikeaa, ettei koskaan saa tehtyä niitä tarpeellisia ja hyödyllisiä asioita? Paljon hauskempaa on näprätä jotain... niin, hauskaa.

   Poista