sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Pöllömekko ja kettutunika

Singoallamekko on just nyt aika kiva. Suojaa olkapäät auringolta, ei kiristä eikä purista. Peruspuuvilla on kankaanakin ilmavampaa kuin trikoo. Teinpä siis pöllömekon omalle tytölle. Kaava on sama kuin tässä pussilakanamekossa, mutta nyt kavensin vielä pari senttiä KT:stä ja sentin lisää KE:stä. Kankaan ostin syksyllä Keskiseltä. Hihansuukuminauha 22 cm ja pääntiellä 42 cm. Mitat sis. saumanvarat.Sampsukan paketissa tuli tilkkuja. Mitä näistäkin nyt voisi tehdä? No kappas, lamppu syttyi ja flow vei mukanaan.


Ensin ommellaan olkasaumat yhteen oikeat puolet vastakkain. Hmm. Teinkö kuitenkin jotain väärin?!?


Tämän tunikan collegekangas oli entisessä elämässään kieroonkasvanut naisten paita. Leikkelin Lindexin 98 cm velourtunikan mukaan. Helmaan surautin resorikanttauksen yhtään venyttämättä. Perinteinen käänne olisi tehnyt liian paksun tuosta kettukohdasta. Hyvä päiväkotipaita tuli tästä. Hui. Jee. Apua. Kohta se alkaa. Arki.
Sitten vielä neljä leikkimökin verhoa ja samaan syssyyn parit hernepussit. No laitetaan vielä tuttinauhakin.Ai vielä vauvanukellekin jotain? Lyhensin aiemmin tehdyn hupputakin hihat ja tein samaan settiin housut. Kelpaa köllötellä. 


5 kommenttia:

 1. Ihana tuo pöllökangas!!! Oi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Harmi, kun en raaskinut ostaa enempää.

   Poista
 2. Mite ihmeessä sinä ehdit kaikki nämä tehdä - millä ajalla!? Ihana idea käyttää tilkkuja koristeluun. Mukavia aikaansaannoksia taas!

  VastaaPoista
 3. Mielettömän uuden elämän sai tuo raitapaita, kiva applikointi - nyt tiedän miksi minultakin ostetaan tilkkuja :). Mutta sitä ihmettelen edelleen, miten saat kaiken tämän aikaiseksi, kuviakin aina monta per postaus. Olet ihan selvästi super nainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vapaaviikonloppu vuosien tauon jälkeen teki ihmeitä... Jotain oli jo valmiiksi leikattuna, ja kummasti saa jotain valmistakin aikaan kun tekee yhtä soittoa eikä pienissä pätkissä.

   Poista