lauantai 15. joulukuuta 2012

Siivousta ja piiskausta

Elämä tuntuu hetken helpommalta, kun on selvillä keskeneräisyyksistä ja tietää, miten jatkaa. Lankahyllyt näyttivät romuvarastolta ja sille oli saatava loppu. Mikään ei tapa inspiraatiota tehokkaammin kuin ryönä.

Tältä pitäisi näyttää: yhden neuletyön kaikki mahdolliset langat, puikot, tekele ja ohje (SK 3/09) siististi samassa korissa.Mutta miksi usein näyttää tältä? Lanka on siitä kummaa, että sitä ei voi heittää roskikseen. Ihan pian tulee kuitenkin se hetki, jolloin olisi tarvittu juuri sitä väriä ja paksuutta. Mutta luovuttaa voin lankoja jonkun muun käyttöön. Tästä lähtee seitsemän kerää mohairia. Kuka haluaa? Salomonsolmuilla valmistuu huivi tuossa tuokiossa. Vaihtarina voin ottaa jotain pientä kivaa.Jos jollekin kelpaa, niin ilmaiseksi saa noutaa kassillisen siistejä joustofroteelakanoita (savunsininen ja valkoinen) ja froteepyyhkeitä (valk.). Osaa on leikelty, mutta isompaakin palaa löytyy. Tosi hyviä ovat esim. kestovaippaan imuksi. Tarvittaessa voin saumuroidakin sopivan kokoisiksi lärpäkkeiksi.

Myös kaksi muuta kassillista supersekalaisia kankaita lähtee ilmaiseksi noutajalle. On verhokangasta, neuletta, paksumpaa puuvillaa, vaikka mitä. Saa penkoa, mutta roskiin ei saa viedä lopuksi. UFF:n laatikko on hyvä loppusijoituskohde.Vielä itselle muistikirjaksi, että eläpä nainen aloita enää yhtään neuletta, ennen kuin on vanhat tehty loppuun tai purettu langaksi. Lumimiehen huovutettava tossu ei tosin kiinnosta tippaakaan enää, eikä sitä voi purkaakaan. Mitä ihmettä tuolle tekisi?? Ei ole yhtään oman värinenkään. Yksisäikeisiä Tallinnan hahtuvia on kaapissa useampi vyyhti, enkä keksi niille järkevää käyttöä. Tylsenevät yksivärisen kanssa ja yksinään katkeavat heti. Keksiikö joku muu?


Tosin pitäisi tehdä pikaisesti omalle pienelle villahaalari. Onkohan 7 veljestä ihan liian paksua, jos teen omalla väljällä käsialallani? Aiemmat on ollut Nallea tai Woolia. Seiskaveikkaa vaan löytyisi kaapista valmiina melkein kivoissa väreissä ja valmistuisikin nopeammin.

Tässä vielä muut keskeneräiset silput. Muistini tueksi:

- Fabelista tulee Cookie A:n jotkut sukat (Sock Innovation -kirja). Pura kantalappu ja tee vartta lisää. Mitä tuollaisilla pätkillä tekee? Ei niin mitään.
- Salsa-lätsään tamppi ja nappi, niin valmista tulee.
- Violettiin Miami-lätsään loput tai purkutuomio
- Merinokauluri on Simple neck warmer. Ohje lienee Ravelryssä. Ikävän yksitoikkoista, ei jaksa. Tee silti loppuun, laiskuri!
- Zauberball on kaunista, mutta tuskaisan ohutta. Liian monimutkainen ohje, ei jaksa. Laitan kaappiin, mutten unohda tämän kuvan ansiosta. Palaan asiaan tuonnempana.


2 kommenttia:

  1. Itse aloin tuhoamaan juuri paria villavaippahousuista jäänyttä hahtuvakerän loppua lovikkaisiin. Laitoin siihen vahvikkeeksi myös vähän pirkanmaan kotityön villalankaa. Tyttö ihastui heti niihin. Nopsat tehdä (hahtuva siis kaksinkertainen niissä ja sitten se villalanka lisänä) ja pitäisi olla lämpimätkin. Voisiko tuosta tossun alusta hieman huovuttaen ja leikellen tehdä vaikka patalappuun sisusmateriaalin eristämään kuumalta?

    VastaaPoista
  2. Voisi kait, mutta minen käytä patalappuja. Niihin saisi uppoamaan kaikenmaailman huovutusviritelmät, mutta en osaa vaan käyttää muita kuin patakintaita. Ehkä yritän kuitenkin purkaa tossun ja teen vaikka vauvan tossut, jotka huovutetaan joka tapauksessa eli ei haittaa langan epämääräisyys.

    VastaaPoista