keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Tilkkupeitto uudelle ihmiselle


Vauvaa pukkaa. Viemisiksi tein Älä katso nurjalle -blogin innoittamana peiton tilkkulaatikkoa tyhjentäen. On ikivanhaa yöpaitaa, rikkinäistä unihaalaria, pipojämiä, mitä lie. Hurrrjan pinkkiä on, mutta minä en joudu sitä katselemaan ;)

Pitkään olen haaveillut tilkkutöistä, mutta pelännyt millintarkkaa kohdistamista. Älkää peljätkö, minä ilmoitan suuren ilon. Trikoo joustaa! Leikkasin 10x10 cm pahvikaavan ja sen länttäsin ylijäämätilkkujen päälle. Suunnilleen siitä ympäriltä leikkelin läjän neliöitä. Ne surautin saumurilla jonoiksi ja jonot yhteen levyksi. Taakse lisää trikoota (Kestovaippakaupasta) ja väliin rumanväristä fleeceä. Tulipas pehmeä kuin vauvanpylly.

Tikkauksia meinasin vedellä pitkin peittoa, mutta peruin aikeeni. Tikkasin ympäri ja jo alkoi vetää rumasti. Vielä rumensin vähän tekemällä yhden suoran rivin (ekan ja tokan rivin välissä, näkyy kyllä kuvassa...). Pysyköön kiinni sillä ja ommellulla tähdellä. 

4 kommenttia:

 1. Olitpas nopsa! Nyt on osoitettu toteen ne legendaariset sanasi (jotka naurattavat vieläkin): "jos kerran SINÄKIN olet saanut noin siistin tehtyä niin kyllä mäkin". :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumps jumps sanoi vekkuli sammakko ja hyppäsi suusta pois :D Jotkut tuntuu olevan niin pilkuntarkkoja ihmisiä, ettei sellaisilta uskalla mitään ideaa varastaa. Elämä ei oo niin justiinsa!

   Poista
 2. Ihana! Mun tilkkutyöt on vielä pysynyt noissa puuvillakankaissa. joskos sotä uskaltais trikoisistakin, ku kerran sääki =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minen taas ole uskaltanut vielä koskaan tehdä lakanakankaista tilkkuhommia, koska ne pitäisi tehdä suunnilleen edes viivottimen kanssa... Tosin ainakin Annukan aurinkoisissa näin kivat peitot, jotka oli tehty koko leveyden levyisistä erilaisista suikaleista. Silloin jää pois se kulmien täsmäämisen kauhuus.

   Poista