tiistai 28. toukokuuta 2013

"Pese ja kuole" -mekko

Otetaan iso kasa rumaa siniharmaata laikullista jämätrikoota. Leikataan siitä tissiksen kaavalla pitkähihainen klenninki. Halkaistaan hihat ja pujotetaan kuminauha hihansuihin. Ommellaan saumat mustalla langalla ja käytetään mustaa resoria.

Lykätään pesukoneeseen Dylonin Wash & Dye -jauheen ja muutaman pitsiliinan kanssa. Odotetaan lopputulosta epäluuloisen toiveikkaana. Yllätytään suunnilleen iloisesti. Pidellään nenästä kiinni mekkoa käytettäessä ja yskitään jauhekatkuja yhä kurkusta pois. Muistetaan pestä erillään (niin varmaan juu).


Kuvissa kangas näyttää kovin haalean harmaalta, mutta kyllä siitä suunnilleen mustaa tuli. Toivottavasti kestää käytössäkin eikä haalistu. Jos niin kuitenkin tekee, taidan ratkoa pitsit irti ja tehdä ihan oikeasta, uudesta, mustasta ja laadukkaasta trikoosta samanlaisen. Halkihihoista en ole ihan varma, mutta kattellaan. 

4 kommenttia:

 1. Huikean ihana!!! Toivottavasti väri kestää kiinni, koska tämä on mielettömän kaunis vaate <3.

  VastaaPoista
 2. Sitten kun minä oon taas ahkera, niin minäkin haluan about tällaisen. Aivan ihana! Mistä sä noita pitsiliinoja loihdit? /Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdollisimman epämääräisiltä ja epämuodikkailta kirppareilta löytää parhaat pitsiliinat halvimmalla hinnalla. Aattelinkin tätä tehdessäni, että tuleepa sun oloinen vaate.

   Poista