perjantai 17. toukokuuta 2013

Mummelin aamutakista huppari

Olipa kerran XL-kokoinen mummeliaamutakki Katriinan kirppikseltä. Euron maksoi. Ei paha hinta iiiisosta määrästä punaista puuvillavelouria.


Toisen euron jouduin pulittamaan ikivanhasta, mutta kovin siististä Nanson pallopaidasta Kantolan kirppiksellä Hämeenlinnassa. Tämä rouva se on pahimman luokan tuhlari.

Leikkasin niistä palasia Nappinjan tunikan kaavaa mukaellen. Vain huppu ja takakappale ovat ennallaan, mutta kohteliasta on toki mainita silti alkuperäinen lähde. Hihat on tehty Joka tyypin kaavakirjan t-paidan hihan mukaan. Vähän korotin pyöriötä ja hyvä tuli.

Keskietuun piti tehdä sauma ja hihoja jatkaa helmasta jääneillä paloilla. Aina kummastuttaa yhtä paljon se, miten vähän kangasta jää jäljelle kierrätysompeluksista. Ja toinen kumma asia: kuinka vaikeaa voi olla kuvata punaista väriä??


Ai niin, taskut ovat Bohemian-tunikan kaavalla tehdyt. Vähän vain korotin ja laitoin käänteen tilalle pallotrikookanttauksen kuminauhakujaksi. Kiitos mielipiteistä!


Selässä on poikkisauma notkoselkää myötäilemässä ja vähän rypytystä helmakappaleen yläreunassa. Vinksalleenhan ne rypyt meni, kuten aina. Keskity, nainen!!


Hyvä tuli. Vallan hihitytti ja pompututti, kun onnistuin saamaan niin halvalla niin kivan vaatteen. Hyvä minä!

PS. Kangas haisee vähän mummelille. Ei hielle, vaan ...  mummelille. Tuuletus auttakoon.


5 kommenttia:

 1. Hieno uusi elämä vaatteelle :) Keksitkö muuten käytön ostamillesi vaatteille jo kirpparilta vai ostatko "kankaana"? Itse olen vielä ihan lapsenkengissä, etten juurikaan osaa aikuisten vaatteita katsella sillä silmällä tai sitten jos katson, niin en osaa ostaa, kun ei pukkaa ideaa jo sillä hetkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon aamutakin ainakin ostin ihan vaan kankaana enkä tiennyt yhtään, mitä siitä teen. Housuja lapselle, jumpsuit... mutta eipä tullutkaan mitään sellaista. Tämä on se syy, minkä takia pitää olla jonkinlainen varasto kotona, koska kirpparilta ei voi mennä suoraan hakemaan tiettyyn kaavaan sopivaa kangasta. Mitä isompi vaate, sitä enemmän käyttömahdollisuuksia. Hyvässä kunnossa pitää olla ja edullinen hinta.

   Poista
 2. Vautsi miten kiva tunika! Ihana :)

  VastaaPoista
 3. Pikkulinnut lauloivat, että täältä löytyy mitä ihanimpia luomuksia. Tulin ja näin, että pitää paikkansa! Minäkin hamstraan kirppareilta kankaanpaloja ja xl-kokoisia vaatteita, että sitten kun on aikaa istahtaa koneen ääreen on mistä ottaa. Mikäli tässä ehtii, sadepäivänä ehkä...Täällä kirpparikassatädit (monessa paikassa venäläiset hoonosoomi&hyvin pyntätyt hienot rouvat) pullistelevat silmiään, että mihinkähän se noita telttoja tarvitsee. Viime aikoina olen ehtinyt työstää vain lähinnä elävää materiaalia, mutta eikös ne jotkut kankaatkin elä omaa elämäänsä paininjalan alla neulaa pakoillen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta hei!! Elämä löytyy paininjalan alta...

   Poista