lauantai 31. toukokuuta 2014

Naisväen seikkailutunikat

Koska naisen mieli on heikko eikä kehonkaan vahvuus päätä huimaa, pääsi Pehemiän Seikkailu-joustocollege niskan päälle. Kankaiden Yönä olin juuri sulkemaisillani koneen, kun ruudulle napsahti huima salamatarjous. Klikuti klik! Naputi nap!

Joustocollari on ihanaaaa. Pehmeää, joustavaa, jämäkämpää kuin trikoo. Saisipa sitä kaikissa kuoseissa ilmaiseksi kotiovelle toimitettuna. Pyydänkö liikaa? 

Pätkästä riitti minulle ja miniminulle. Sille pienemmälle tein tunikan just sen kokoisena kuin kangasta oli. Niskaan piti improvisoida kaarroke, koska vähän jäi uupumaan. Leggareiden raitatrikoo on Kestovaippakaupasta ja sekin ison mekon jämiä. Raukkapieni ei koskaan saa mitään omaa... Sitten se isompi tapaus. Kaavana on vanha tuttu oma sekoitus. Tein vähän väljempänä helmasta ja laitoin kuminauhan kujaan. Ei pussita paljoa, mutta onpahan jotain jekkua. Muuten alkaa näyttää jo liiankin tutulta. Mitä uutta keksisin?

KAM-nepit hihansuuresoreissa, takkivetskari kauluksessa, musta joustofrotee kauluksen sisäpuolella. Muuten tuli vallan kiva, mutta kaulus ärsyttää. Vetoketju on liian jäykkä ja sojottaa suljettuna. Ei ollut jemmassa ohuempaa ja nyt saan kärsiä kärsimättömyydestäni. Taidan leikata kauluksen ja vetskarin irti ja tehdä uudelleen vaikka neppareilla. Kattoo ny. Joustofroteekin tuntuu inhan paksulta näin kesällä. Olen varmaan syksyllä eri mieltä. Aina ei voi onnistua.

 


(Ulkokuvat: Katja Räsänen)4 kommenttia:

 1. Ihana pikkusetti ja kiva tunika isommallakin :) Hyvin improvisoitu pienemmässä ;)

  VastaaPoista
 2. Kivat on! Etenkin pieni punaisin tehostein. Mä kans ostin tätä heti kun tuli myyntiin, mutta V ei tykännytkään eikä mulla mitään ompeluaikaakaan oo ollut hetkeen. Ehkä teen kans itelle jonkun lärpäkkeen siitä (mulla on vaan puoli metriä muistaakseni), kun hyvin käy sullekin :)

  VastaaPoista
 3. Minä missasin tuon kankaiden yön tarjouksen. Harmitti se suuresti vaikka rahapussi oli eri mieltä.
  Ja nyt. Nyt minä sitten nään valmiina juuri sen, mitä itekin olisin halunnut siitä nähdä.
  ITKU! Se on just niin ihana kuin mitä ajattelin.
  Lohduttaudun sillä, että en olisi kuitenkaan noin nättiä osannut itselleni tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankaiden yö on sulaa hulluutta, mutta kyllä siitä jotain hyvääkin saa :) Tämä on kyllä ihana kuosi ja laatu.

   Poista