sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Huovutetut sateenkaarilapaset

Patakintaista viisastuneena kokeilin vähän notkeampaa versiota huovutetuista lapasista. Vanhoista Puro-versioista meni jo kämmenet puhki, joten näille tuli vallan tarve.

Tulkoon tästä kaikkien aikojen tylsin ja opettavaisin postaus. Perusidea siis lainattu Novitalta.

Varteen 44 s seiskaveikalla, 3,5 mm puikot. Pituutta sopivasti. 
Sama silmukkamäärä jatkuu yksisäikeisellä hahtuvalla ja ohuella Pirkalla (peukaloissa loppui kesken, jatkoin Dropsin Alpacalla). Puikot 8 mm.
15 kerroksen jälkeen peukalolle 8 s eri langalla.
Sitten vielä 35 kerrosta ja kärkikavennus joka puikolla.
Peukaloon 17 silmukkaa ja 12 cm, jonka jälkeen kavennus joka puikolla.


Möhkäleet pesukoneeseen, 40 astetta ja jonkin verran muuta pyykkiä. Muovipussit peukkuihin ja kämmenosaan hakaneulalla kiinni. 

Avataan kone, manataan ohje ja tekijä alimpaan helkkariin. Voisinko joskus oppia, että ei kannata tehdä lentokonehallia kuplavolkkarille??

Laitetaan möykyt kuuteenkymppiin vähäisen pyykkimäärän kanssa, avataan kone ja kiroillaan enää vähän. Toisen kämmenen muovipussimytty oli kääntynyt poikittain ja huovuttanut lapasen niin leveäksi, että sitä voi käyttää etusormi lastoitettuna. Rannekekin löpertyy kuumassa pesussa, prkl.

Välttäköön.


4 kommenttia:

 1. Oi kun suloiset lapaset! :)

  VastaaPoista
 2. Ihkulta näyttää. Mä tein hauskan löydön töissä. Johonkin käyttöön oli joskus muinoin tehty jättilapanen, ehkä noin metrin korkuinen. Taisi vähän lähteä lapasesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on jo ollut värkkäämistä!

   Poista
  2. Oli kyllä erittäin paksua se lankakin, mutta on siinä ollut hommaa.

   Poista