sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Tyttöjen torkkuja

Sain läjän kainaloista hapertuneita Marimekon raitapaitoja. Niistä se ajatus sitten lähti kummitytön nelivuotislahjaan. Tilkkulaatikoista löytyi pinkkiin peittoon sopivaksi vain kaksi tähtipalaa. Lisäksi leikkasin pari kirppispaitaa, joista toinen on Nansoa. Kyllä nyt ollaan suomalaisen designin alkujuurilla.


Tilkkukoko on 15x15 cm plus saumanvarat. Yhdeksän laitoin pystysuuntaan ja seitsemän siihen toiseen. Saumurilla palaset jonoiksi ja jonot levyksi. Taakse ostin Kestovaippakaupan tarjouslaarista violettia velouria. Reunaan vielä resorikaitale samaisesta kaupasta. Siitä tuli tosin hirvittävän ruma. Tikkaus putoili nurjalta puolelta yhtenään ja niitä kohtia paikkasin myöhemmin. Aaargh, miksen voinut tikata nurjalta?? Tehdessä oppii (ja minähän en pura).


Resorin pituus oli n. 12 cm vähemmän kuin peiton reuna ja pelkäsin kuppiefektiä. Suotta pelkäsin. Lörpötti sikamaisesti ennen silitystä eikä jälkitilakaan ole ihan täydellinen. Äh. Kunpa kaikki ompelukset onnistuisivat aina.


Sitä odotellessa toivotan juhlijalle onnea ja pehmeitä lekotteluja!


1 kommentti:

  1. Suloinen. Mulla on nyt yksi Marimekon yöpaita revennyt niin kainalosta, että kai se täytyy hylätä. Olen kuumeisesti miettinyt miten sen uusiokäyttäisin.

    VastaaPoista