tiistai 7. tammikuuta 2014

Muistojen tilkkutäkki

Autoin ystävää mäessä ja pilkoin hänen lapsensa ihanimmat ja muistorikkaimmat vauva-ajan vaatteet. Tunneside oli ollut äidin omien saksien esteenä vuosia, mutta minä raakana ihmisenä silvoin paloiksi kaikki. Sinne meni Villervallan haalarit, Metsolan myssy, Marimekon tunika, Tutan retronorsuja, Ramones-body, ties mitä.


Oikeasti kyllä hirvitti. Entä jos pilaisin koko peiton tekemällä jotain peruuttamatonta? Näitä muistojen tilkkuja ei rahalla korvata. 


Leikkelin 10, 12 ja 15 sentin neliöitä sekä lisäksi kaikenmaailman soiroja ja lämpäreitä. Yritin hyödyntää kankaat mahdollisimman tarkkaan, minkä takia unohdin heti alkuunsa samankokoisten neliöiden ajatuksen. Siitä kun tulee aina hukkapalaa. 


Yhden myöhäisillan leikkasin ja toisen sommittelin ja ompelin. Tällainen raakile siitä tuli. Tilaaja jatkakoon loppuun itse.


7 kommenttia:

 1. Tästä tule ihana! Itsellä kanssa laatikollinen jo osittain valmiiksi leikattua materiaalia odottamassa samanlaista muistojen peittoa.

  VastaaPoista
 2. Oijjoijjoi! Sanat ei mitenkään riitä kertomaan, miten ihan tästä tuli! Tilaaja on kyllä enemmän kuin tyytyväinen.

  Vaan jos tavoitteena oli saada kaapinperukoilla majailevat muistot johonkin hyötykäyttöön, niin en ole varma onnistuiko se. Miten tätä voi käyttää? Muuten kuin valkoisilla puuvillahanskoilla? Millekään oksennuspotilaalle tätä ei ainakaan anneta ja räkätautinenkin saa rykiä jonkun muun viltin alla. Taidan tilata happivapaan kaapin, jossa sitä vartioidaan tarkemmin kuin Vatikaanin käärinliinoja...

  Mutta kiitokset vielä Piia, oot sinä vaan ihana ja taitava! <3
  - Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Happivapaa kaappi :D

   Kiitos luottamuksesta ja vapaista käsistä.

   Poista
 3. Tämä on ihan mielettömän hyvä idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Jos olisin jemmaluonne, voisin tehdä omienkin lasten vaatteista vastaavan. Nyt materiaalia riittäisi lähinnä nukenpeittoon...

   Poista
 4. Ihana! itsekin olen säästänyt lasten vaatteita, jotta peitot tekisin, vielä ei ole tarpeeksi kasassa. Mieheni ehdotus alunperin ja ehdotti vielä, että laittaisin joukkoon meidänkin vaatteita. Joskus niilläkin välähtää ;)

  VastaaPoista
 5. Loistava idea! Raaskiskohan ite leikata. Vielä ehtisin, koska vaatteet odottaa vielä laatikossa kirppispöydän varaamista. :)

  VastaaPoista