torstai 1. marraskuuta 2012

Tillverkare/Valmistaja

Tänään on se yö, jolloin kaikki mekot syö, kukaan ei sua korville lyö. No joo, vähän ontuu. Joka tapauksessa valmista tuli muutamasta ompeluksesta.

Salsahame KVK:n ruskeasta singletrikoosta sekä keltaisesta ja ruskeasta apilasta. Hyvä laatu, mukava jousto. Tismalleen sopiva nauhanpätkäkin löytyi sivusaumaan. Pitkä helma yltää melkein maahan asti. Sivusaumaan laitoin vähän kuminauhaa toiselle puolelle. Ollapa kesä! Kaavaa ei ollut, vaan tein käyttäjän mittojen mukaan ja fiilispohjalta. Ylin kappale (noin-mittoja) 30 x 90 cm, seuraava 25 x 110 cm, toiseksi alin 25 x 140, alin 30 x 170 cm. Ompelin kappaleet saumurilla yhteen niin, että venytin lyhyen kappaleen sopimaan pitempään. Etenkin näin hyvin joustavaan ja etenkin palautuvaan trikooseen sopi tämä tekniikka mainiosti. Säästyin miljoonalta hermojen kiristykseltä poimutuslankojen puutteen ansiosta.
Bohemian-tunika (OB 5/09) on loistokaava. Tämä asia tuli taas kerran todistettua. Turkoosi pilvivelour KVK:sta. Parasta oli sovittajan iloinen ilme tänä iltana. Kiitos käynnistä ja nopeasta rupattelutuokiosta! Niitä kaipaan aina lisää.Ruskea kirahvitunika jälleen kerran Nappinjan taskutunikan kaavaa mukaillen. Enää tosin käytän vain hupun kaavaa ilman muutoksia. Mittojen mukaan tein ja vallan kiva tuli. Toivottavasti tulee kovaan käyttöön.
Vielä viimeisenä ruskeasävyinen keskikokoinen pussukka. Myyntiin joutaa eikä ole hinnalla pilattu.
4 kommenttia:

 1. Hei,
  ihania olet saanut aikaan. Itselleni iski myös ompelukärpänen ja kyselenkin olisiko sulla tuon kirahvitunikan kaavaa ja ohjetta, ja voisiko sitä saada?
  -Martiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On mulla Nappinjan taskutunikan kaava, jonka olen muokannut simppelimmäksi alaosastaan. Ohje on täällä: http://nappinja.blogspot.fi/2012/07/tunikan-ompeluohje.html

   Poista
  2. Niin ja siis tuolta selviää, mistä alkuperäisen kaavan saa ostaa. Se olisi kaikkein korrektein tapa minusta.

   Poista
  3. Kiitos paljon :)
   -Martiina

   Poista