sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Marimekkoa äidille ja tyttärelle

Valitaan ystäväksi sentilleen samanpersuinen naishenkilö. Otetaan pätkä Marimekon Lumimarja-kangasta. Heitetään päälle oma ei-laaksoa-ei-kukkulaa-hame. Niksnaks ja surrur.


Todetaan kangas ihan vähän liian lyhyeksi. Tehdään sivuun kiila. Ehkä aina ei kannata korostaa sitä, mitä ei voi häivyttää.


Ommellaan vetoketju ihan törkeän siististi. Saa aplodeerata!


Näytän nurjaltakin. Salaisuus piilee ylöspäin nousevissa saumanvaroissa. Ilman niitä jää reuna repsottamaan vinonauhan alta.


Mietitään uuden Suuri Käsityön (7/2013) kangaskassin ohjetta. Piirretään kaava ja leikataan kankaasta suunnilleen sellainen. Vähän pienennetään, koska kangas loppuu. Jatketaan toiselta ystävältä saadulla ex-kantoliinalla. Tehdään tasku. Surrur taas.


Tällä välin 6-vuotias poikani teki rannekorun. Ihan vähän autoin muistivaijerin päiden taivuttamisessa. Huomenna osaa jo itsekin.


Jotain myös ensimmäisen ystävän tyttärelle. SK 10/08 juhlamekon kaava on saanut toimia jo monessa: silkkimekot ja oranssi kukkaruutumekko. Tänään kokona oli 128 cm ja kankaana Marimekon Satula. Tästäkin jäi niin kassin kokoiset palat, että surautin olkalaukun akkojen yhteiskäyttöön.

Ai niin, kavensin helman kaavaa 10 cm sivusta. Ja siis tämä kun lähtee jokaisesta reunasta, on kavennus yhteensä 40 cm helman ympärysmitasta. Mikäs siinä, jos tykkää sateenvarjoista.


Ompelin kapeaa vinonauhaa kaksinkerroin vyötärölle. Edessä on kiinni, muualla irti. Sillä sitten saa hienosäätää uuman kiristystä. Harmi, että takahelmaan jäi ainoa vaalea kohta. Mahtaa siinä olla ruohonvihreä läntti heti ensipyllähdyksen jälkeen. Luota pinkkiin - sano hyvästit tahroille.Asia, johon oikeasti tässä elämässä luotan, on Anna Gavalda. Mikään muu kirja ei tunnu niin omalta kuin tämä. Suosittelen.


Ylläolevaa mekkoa viimeistellessä soi radiossa Tehosekoittimen Hetken tie on kevyt. Siihen oli hyvä lopettaa. Hyvä mieli jäi musiikista, rakkaasta harrastuksesta ja tärkeiden ihmisten ilahduttamisesta.

7 kommenttia:

 1. Hei ihania juttuja oot tehny, ja kuinka siistin vetoketjun todellakin! Kyllä on hehkutukselle syytä! Täytyypä tutustua sun blogiin enemmänkin, kirjoitustyylisi saa hymyn huulille. :)

  VastaaPoista
 2. Aplodeeraan vetoketjulle! Mutta mikä on ylöspäin nouseva saumanvara? Mihin ne nousee ja mistä? On tosi siisti, haluan opetella!

  Ja tähän aikaan yöstä ei pitäisi kyllä blogeja lukea, kun mielestäni sinulla on ex-ystävä jolta jolta sait toisen kantoliinan. Jep jep.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, mä arvasin jonkun kysyvän, enkä osaa sanoin selittää. Olisi pitänyt ottaa kuva. Siis kun leikataan hameen vyötäröä, tehdään normaali kaari kaavan reunaan asti ja sitten kaarretaan jyrkemmin ylöspäin. Ei tästä ota mitään tolkkua. Pikkujuttu, mutta auttaa ihmeesti.

   Silmät ristissä, niinpä niin. Se lukee tuolla mun esittelytekstissäkin ;)

   Poista
 3. Ihanaa!! Iiisoooo halaus muruseni!

  Henni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkaa hyvät :) Katsotaan, miten meidän reissun käy. Luulen, että huonosti. Saatan saada muuta kautta ne itäänpäin kulkemaan...

   Poista
 4. Onko sulla tuo kirja omana? Saako lainata? /Katja, the ex-ystävä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo omana, mutta lainaan säännöllisesti sen kirjastosta. Nytkin on hyllyssä ja saat lainata. Luet vaikka huomenna!

   Poista