perjantai 12. heinäkuuta 2013

Nurinoikein eli raitamekko

Tänään näin.Huomenna toisinpäin.Tissiksen kaavaa hyödynsin taas kerran. Holkkihihat ja venepääntien tein tähän kolttuun. Korotin helmakappaletta noin 10 cm suoraan ylöspäin, koska jätin vyötärökaitaleen pois. Tarkempi ihminen ehkä sellaista kaipaisi, koska raidat eivät kohdistu MILLÄÄN joka kohdassa. Mitään muuta vaatetta en ole näin kauaa leikannut. Yritin ajatella raidat oikein, mutta ei. Jos on lusikalla annettu, ei voi kauhalla ammentaa. En vaan ymmärrä, miten olisin saanut sivusaumat mätsäämään. Hupsahti eri kulmaankin raidat. Samapa tuo.


Ihana ihana ihana raitatrikoo löytyi Kestovaippakaupasta. Oli muuten alessa ainakin vielä hetki sitten. Ei kiertynyt yhtään esipesussa! 1,5 metrin palasta jäi vielä keskeltä puolimetrinen vinoraitainen soiro. Mitähän siitä keksisi...

Niskaa vielä mietin, josko sinne laittaisi nauhat. Tosin sitten ei voisi käyttää edessä v-aukkona. Eikä tuo mitään naruja kaipaa tuen takia.


Trööt.


Ai niin. Tästä se ajatus sitten lähti.

9 kommenttia:

 1. Minusta tuo v-aukko on kaunis selkäpuolella! Ovela mekko, kun voi vaihdella :)

  VastaaPoista
 2. Siis WAU!! Ihanan raikas ja täydellisen mukavan näköinen mekko! Mä kyllä epäilen, ettei noita raitoja ole ees mahdollista saada kohtaamaan joka saumassa - paitsi ehkä jollain taikavoimilla... ;) /Katja

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno! mahtavasti yhdistelty raidat!

  VastaaPoista
 4. Tosi ihana! :) Taidanpa klikata itseni heti lukijaksi, jotta pääsen seurailemaan sun tuleviakin tuotoksia :) saa tulla myös kurkkaamaan omaa käsityöblogiani osoitteessa http://suppiksen.blogspot.fi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa ja kiitos! Tahti on nyt kovasti hidastumaan päin, mutta menneisyydestä löytyy aika innokasta ompelukoneen poljentoa.

   Poista
 5. Tämähän onnistui aivan valtavan hyvin! Haluaisin minäkin kokeilla noita raitajuttuja, mutta pitää surauttaa alta pois ensin valmiiksi leikatut, ettei unohda mitä/miten ne tehdään. Kiitos mukavasta inspiraatiosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös vaan onnistunutkin! Ajatus oli vielä vähän hakusessa, kun puodilla kävin. Onneksi ostin 1,5 metriä enkä nippanappa riittävää määrää, niin sai säätää vielä leikkausvaiheessa. On tuo kangas kyllä niin ihanaa, että kiitos Essi sulle!

   Poista
 6. Aivan uskomattoman hieno! Tahtoo samanlaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen tekemään. Tästä tulisi lempimekko kautta aikojen, jos raaskisin käyttää sitä... Onneksi voi aina tehdä uuden, jos sattuu roiskumaan kestorapaa kankaalle. On ihan supermukava kangas ja hyvä malli.

   Poista