keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Velouria nenässä

Onko se kesäflunssa? Onko se allergiaa? Ei, se on velouria. Imuripäivä kannattaa ajoittaa velourin ompelun jälkeiseen aikaan.

Tilasin Kankaiden yönä Hannan kankaasta mustaa tarjousvelouria ja nyt tein siitä tissiksen kaavaa hyödyntäen pitkähihaisen tunikamekkosen. Pituutta on niin paljon, että voi käyttää sukkiksienkin kanssa. Hihat on Joka tyypin kaavakirjan t-paidasta 5 cm pidennettynä ja vähän hihansuusta levennettynä. Saisi olla ehkä enemmänkin pussia. Josko joskus vaihdan pitkät resorit kuminauhakujien tilalle.


Takana on poikkisauma. Helmakappale on n. 3 cm leveämpi ja keskeltä rypytetty poimutuslangoilla.


Kaulukseen sain idean Made for Apesilta. Kaapista löytyi sentilleen sopivan kokoinen pala tähtivelouria, joten leikkasin pääntien sen mittojen mukaan. Laiskottelin ja ompelin nappien tilalle vetoketjun, enkä edes jatkanut halkiota miehustakappaleelle. Toimii noinkin. Ihanaa, että onnistuin tekemään tosi siistin vetoketjuompelun. Hyvä minä! Vanhakin kettu oppii.

Tähtivelouria jäi juuri taskunsuun verran, joten sekin tilkku löysi paikkansa.


Syksyn viimoja vastaan taistelen pystykauluksella. On muuten velouria nenään asti.


Saa sen pooloksikin. Ei suosikkejani.


Saa nähdä, alkaako peräpeili paistaa, kun tuntikausia istun tällä mekolla työtuolissa. Joissain veloureissa kun tuntuu nukka kuluvan nopeasti pois. Pian se selviää.

4 kommenttia:

 1. Ihana, ihana kaulus! Miksi kaikki tekee näitä ihania kauluksia enkä minä oikein (ohjeista huolimatta) keksi, että mitenkä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä leikkasin suorakaiteen muotoiset palat kaulukseen (27x60 cm tässä tapauksessa, kun on vuori eri kankaasta). Sitten vaan vetskari väliin ja kaulus saumurilla kiinni. Pääntien mittasin olemaan n. 58 cm, että mätsää hyvin. Kyllä sä osaat!

   Poista
 2. Ihana, ihana, ihana! Tuo kaulusidea lähtee kopiointiin heti :) Ajatusmyssyyn siis. Projekteja on jonossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kesäyöt ovat valoisia ommella! Kopioi vaan. On tosi kivan tuntuinen tuo kaulus, joten suosittelen :)

   Poista